Over Mij

Ik ben Maxime de Rooij!

MDR_F1Q6978

Toen ik 7 jaar was ben ik begonnen met bowlen. Ik bowlde toen in Schagen en ik bowlde omdat ik dat leuk vond en omdat mijn ouders ook bowlden en ik dat erg leuk vond om dat te zien. Toen de vereniging in Schagen ophield te bestaan is de vereniging naar Waarland gegaan en had ik besloten dat ik niet daar heen wilde. Ik ben toen naar bowling vereniging Julianadorp gegaan ik was toen 13 jaar. Daar kreeg ik voor het eerst te horen dat er
A* toernooien waren voor jeugd spelers. Ook kreeg ik op een hele andere manier trainen en werd ik steeds beter. Ook speelde ik de toernooien en leerde ik daar erg veel van.

Nadat ik het 1bowlingseizoen bij bowlingvereniging Julianadorp had gehad werd ik opgebeld door de bondscoach van het Nederands team of ik wilde mee trainen. Ik had dit niet verwacht en natuurlijk wilde ik dat. Toen ik daar kwam leerde ik een hele hoop nieuwe dingen van bowlen. Zoals dat er EK’s en WK’s zijn en dat er EBT toernooien zijn dit zijn internationale toernooien waar spelers van allerlei landen heen komen om te bowlen. Ook leerde ik dat er een PBA toer is in Amerika waar de beste van de wereld spelen.

Nadat ik het 1e jaar bij het Nederlands team had gespeeld mocht ik het  jaar daarna weer mee doen. Ik ben toen begonnen met alle jeugd toernooien in Nederland te spelen en heb ook een internationaal toernooi gespeeld. Ik was op de goede weg en leerde snel en werd steeds beter. In 2009 zijn we begonnen met meer internationale toernooien te spelen en heb ik ook een Europese jeugd toer gespeeld. Ik ben toen op de finale dag daarvan 3e geworden. Het bowling seizoen van 2010/2011 heb ik weer de jeugd tour gespeeld en ben toen op de finale dag 1egeworden. Ook heb ik weer de internationale toernooien gegooid en heb daarvan weer veel geleerd.  In dat seizoen heb ik mijn 1e 300 game gegooid een perfect game  tijdens de verenigingskampioenschappen bij de senioren en heb die toen gewonnen.

MDR_F1Q7001Ook speelde ik weer voor het Nederlands team en mocht mee naar de EK jeugd in München. Ik ben toen de beste van de 4 meiden van Nederland geworden. Dit bowling seizoen ben ik weer bezig met de jeugd toer en sta momenteel in de ranking op de 1e plek. Ook speel ik weer EBT toernooien en heb daar mijn 1e finale in gespeeld.

Ik ben in Augustus 2012 naar Finland geweest voor een trainingscamp waar ik veel nieuwe dingen heb geleerd en ook heb besloten om dat ik naar het Duitse team wilde. Ik heb toen een aanvraag bij het Duitse team gedaan en mocht in december naar een training komen om te kijken of ze mij in het team wilden hebben. Ik had toen 2 ballen gegooid en toen zei de trainer/coach dat ze mij in het team wilde hebben. Vanaf toen speelde ik voor het Duitse team. Ik ben in 2014 bij de jeugd t/m 21 jaar geweest en mocht met het team naar Hong Kong voor het WK jeugd. helaas konden we daar geen finale plaatsen halen.

In 2017 ben ik weer terug gekomen naar Nederland omdat ik bij de Duitse dames geen toekomst had en het reizen naar Duitsland te veel werd. Ik mocht terug komen in de Nederlandse selectie en mag eind dit jaar naar de WK in Las Vegas!

Mijn grote doel in bowlen is om bij de dames PBA in Amerika te bowlen. Als me dat zou lukken dan zou ik heel erg trots op mezelf zijn.

 

Klik hier om mijn prestaties te bekijken!